Lees hier alles over elektrische scooters

Blog

Blog / Rayci.nl / April 202

Yadea in Nederland

Sinds begin 2023 is Yadea in Nederland actief op de elektrische scooter markt. En wij van Rayci.nl mogen met trots zeggen dat wij excellent dealer zijn geworden van het merk Yadea. Grote kans dat je het merk wel ergens bent tegen gekomen maar dat je het niet precies kan plaatsen. Vandaar dit blog om je te vertellen wie ze zijn en vooral wat voor scooters ze maken.

Wie is Yadea?

Yadea is een toonaangevend bedrijf in de elektrische tweewielerindustrie. Het bedrijf is opgericht in 2001 en is gevestigd in China. Yadea heeft zijn hoofdkantoor in Wuxi, een stad in de provincie Jiangsu in China.

Yadea is vooral bekend om zijn elektrische scooters, elektrische fietsen en elektrische motorfietsen. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en heeft zijn producten geëxporteerd naar meer dan 80 landen over de hele wereld.

Het bedrijf heeft ook een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling, en heeft een eigen R&D-centrum opgezet om nieuwe technologieën te ontwikkelen en de kwaliteit van zijn producten te verbeteren.

Yadea heeft zichzelf gepositioneerd als een innovator in de elektrische tweewielerindustrie en heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn producten en prestaties.

Kortom als het gaat om kwaliteit en technische hoogstandjes zit dat wel goed. Laten we dan ook verder kijken naar de modellen waarmee Yadea in Nederland gestart is.

Yadea M6L

De M6L heeft een leuke uitstraling door zijn opvallende koplamp en rondingen. De prijs is ook echt goed en concurreert makkelijk met een benzine scooter. Hij ziet er robuust uit en als je wil kun je er met z’n tweeën op. Verder heeft hij een mooi led dashboard en Door zijn korte draai en smalle bodywork is hij makkelijk in bijvoorbeeld een schuur te zetten. De batterij zit in het voetboard waardoor je een volledige buddyseat hebt voor je spulletjes. Opladen gaat snel (5,5 uur) en je kunt ongeveer 53km met één batterijlading rijden. Standaard rugsteun

Yadea T9L

De Yadea T9L kenmerkt zich door zijn mooie lijnen spel, de details van zijn bodywerk zijn echt prachtig. Verder valt direct de stoere koplamp op en led dashboard. Ook aan ruimte geen gebrek, voldoende beenruimte voor de langere bestuurder en op met 2 man erop is geen probleem. Onder het stuur zit nog een mooi opbergvak voor bijvoorbeeld een flesjes drinken, je telefoon of kleine handtas. Verder is de scooter helemaal aan te kleden met een windscherm, een klapdrager of een koffer. Verder heb je de keuze voor een 25km/u (60km rijbereik*) of een 45km/u (rijbereik* 56km). Ook kun je uitbreiden naar 2 accu’s waarmee je je rijbereik kunt verdubbelen.

Yadea G5

De Yadea G5 is een goede concurrent van de Niu NQi. Grote robuuste scooter met veel beenruimte voor de bestuurder. Een grote buddyseat van maar liefst 26 liter, waar je je helm in kan doen tijdens het parkeren. En ook aan je bijrijder is gedacht. De Yadea G5 wordt standaard geleverd met rugsteun. De te behalen afstand met 1 batterijlading zit op; 78 bij 25 km/u en 63 bij 45 km/u. En je hebt dus de keuze voor een snorfiets of bromfiets variant.

Yadea C1S

De Yadea C1s is een royale en comfortabele tourscooter. Die zie je niet over het hoofd! Ook de typische logo koplamp en achterlicht zijn kenmerkend voor dit model.  Met 1 batterijlading kun je bij 45km/u ongeveer 68km* afleggen. Verder is de scooter voorzien van toffe snufjes zoals; Cruise control, Keyless drive, ingebouwd alarm met wegblokkering. Wij denken dat dit model goed kan concurreren met rijders van een SYM Jet of de Symphonie ST scooters.

Yadea Y1S

Dit is een zeer praktische en robuuste scooter. Door zijn ontwerp is hij goed wendbaar. 2 grote lange volwassenen passen prima samen op deze scooter. Dit is reeds getest bij ons in de winkel 😉 Standaard geleverd met 2 accu´s rijbereik van +100km en laden in slechts 2,5 uur per batterij. Ook is de Yadea Y1S Makkelijk om te bouwen van een duozit naar bezorgscooter. Alleen in 45km. Gebruikers gemak door grote schokbrekers.

Yadea E8S

Dit model is in Mei 2023 door Yadea in Nederland geleverd . Wij verwachten er veel van dit model om meerdere redenen. De E8s maakt gebruik van een nieuw batterij technologie met grafeen. Wat zorgt voor hoge capaciteit aan opslag en dus een groter rijbereik. Grafeen is minder gevoelig voor kou en warmte wat het verschil in bereik in verschillende weersomstandigheden verkleint. Als we dan 1 minpuntje mogen noemen dan is het dat de accu niet uitneembaar is. Dus je moet je scooter aan de stekker zetten. Maar de prijs zal een hoop leed verzachten 😉

De Yadea E8S zal op de markt komen in 2 varianten: E8light en de E8S regulier.
De E8light zal alleen verkrijgbaar zijn in een 25km/u uitvoering. Deze heeft ook een iets kleinere accu (23AH) en een kleinere motor (1500w). Maar haalt een rijbereik* van 80km met 1 batterijlading. Korte laadtijd van slechts 4 uur.

De E8s zal verkrijgbaar zijn in een 45km/u uitvoering en heeft een 38AH accu en een 3000w motor. Met 1 batterijlading is het bereik* maar liefst 80km. En dan last but not least; de prijs!
De introductieprijs van de E8light staat op € 1798,- en de E8S komt op een € 1898,- Super aantrekkelijk geprijsd!  

Wil je een Yadea van dichtbij bekijken of een proefrit maken? Je bent van harte welkom bij ons in de winkel aan de Henri Dunantlaan 451 te Apeloorn.

*rijbereik; is gemeten onder ideale omstandigheden met een temperatuur van tussen de 10 en 20 graden en één persoon met een gewicht van 70kg erop.

Scooter Verkoop

Scooter verhuur