Lees hier alles over elektrische scooters

Blog

Het schoonmaken van je E-Chopper

Blog / Rayci.nl / Februari 2022

Het onderhouden van je e chopper is erg belangrijk, schoonmaken speelt hier een grote rol in. Het schoonmaken van je e chopper is eenvoudig. Wij leggen het graag in 2 eenvoudige stappen aan je uit. Je hebt slechts een spons, microvezeldoek, autoshampoo (in spuitfles) , een wegwerpdoekje en water nodig

Stap 1

Op de kappen van de scooter komt het makkelijkste vuil, denk aan zand of modder. Deze neem je af met het bekende huishoudelijke wegwerpdoekje. Dit doe je ook bij de treeplank en eigenlijk overal waar vuil zit. Als je dit hebt gedaan pak je een nat sponsje met alleen water erop, ga over alle plekken waar het vies is geweest en droog het daarna af met het microvezel doekje.

Stap 2

Nu komt de shampoo erbij kijken, wij gebruiken gewone autoshampoo. Spuit een klein spraytje op je spons en begin met poetsen op de plekken waar het vies is geweest. Wrijf het goed uit en laat het 5 minuten inwerken. Neem het nu af met een nat sponsje met alleen water. Dit doe je over de kappen, de treeplank en de vering. Als je dit proces hebt gedaan is je scooter erg schoon en zullen de kappen blinken.

Hoe vaak?

Wij doen dit proces rond de drie keer per week. Onze verhuur e-choppers / fatwheels worden natuurlijk intensief gebruikt. Kijk dus zelf goed hoe vies je e-chopper is en laat geen vuil aankoeken. Als je dit bijhoudt zal je vanzelf merken dat de scooter in een goede staat blijft. Dit is ook beter voor de waarde van de scooter. Dit hele proces duurt een kwartier maximaal en je ziet het verschil meteen. 

Kortom dit vergt een kleine inspanning en een goede manier om je E-Chopper mooi schoon te houden.

Scooter Verkoop

Scooter verhuur