Lees hier alles over elektrische scooters

Blog

Helmplicht voor snorfietsen

Blog / Rayci.nl / juli 2022

Helmplicht voor snorfietsen
Per 1 januari 2023 is het zover dan zal de helmplicht voor snorfietsen ingaan. In dit artikel informeren wij jou hierover

De bestuurder en bijrijder
De helmplicht geldt voor zowel de bestuurder als de bijrijder van een snorfiets. De snorfiets heeft een blauwe kentekenplaat en kent een maximumsnelheid van 25km/u. Bij het niet dragen van de helm zal de boete €100,- per persoon zijn.


keurmerk van de helm
Voor de snorfiets is een goedgekeurde motorfietshelm, een bromfietshelm of een een speed pedelec helm een toegestane keuze. Een goedgekeurde helm is te herkennen aan een label met een cirkel met de hoofdletter E erin. Voor de speed pedelec helm geldt dat deze het NTA 8776:2016 keurmerk moet hebben om geschikt te zijn voor de snorfiets.

Plek op de weg
Er veranderd verder niet aan de reeds bekende verkeersregels van de snorfiets. De snorfiets mag gewoon op het fietspad blijven rijden (met uitzondering van Amsterdam en Utrecht) en de maximum snelheid blijft 25km/u

Light helm
De speed pedelec helm is eigenlijk een goedgekeurde fietshelm en heeft als voordeel dat deze niet zo zwaar is als een gewone helm. Hierdoor neem je deze een stuk makkelijker mee en is het nog redelijk luchtig op je hoofd in vergelijking met traditionele helmen. Welke helm het beste bij jou past, hangt helemaal af van jou persoonlijke voorkeur. Neem gerust een kijkje in onze webshop of kom langs bij ons in de winkel voor persoonlijk advies.

Scooter Verkoop

Scooter verhuur