Lees hier alles over elektrische scooters

Blog

Tips voor de batterij

Blog / Rayci.nl / Februari 2022

De accu is een cruciaal onderdeel van je elektrische scooter. Maar hoe verzorg je je accu het beste? Wij hebben de belangrijke punten voor je verzameld.

Temperatuur

Hoge temperaturen en vochtigheid kunnen de prestaties van de batterij schaden. Thuis heb je vaak een mooie droge plek in de schuur, garage of kelderbox waar je je scooter met accu stalt.

Ook als op pad bent met je scooter is het goed om even om je heen te kijken waar je je scooter neerzet. Parkeer je scooter niet in de brandende zon, dit kan gevaarlijk zijn en in het slechtste geval tot zelfontbranding van je batterij zorgen. Als het vriest of regent is het verstandig om je scooter beschut te parkeren, onder bijvoorbeeld een afdakje. Houdt er rekening mee dat de batterij zal sneller capaciteit kan verliezen bij lage temperaturen. Bij -10℃ is de bruikbare capaciteit ongeveer 70%. Bij een temperatuur van rond de  0℃  heb je ongeveer 85% capaciteit en bij 25 ℃ zal je rond de 100% capaciteit kunnen gebruiken.

Wanneer je thuis komt van een rit is het verstandig om je te bedenken wanneer je de scooter weer gaat gebruiken. Ga je de scooter binnen 1 week weer gebruiken? Gebruik dan vooral logisch verstand. Laad op indien nodig voor de volgende rit. Zit er minder dan 10% in dan zeker aan de lader. Heb je meer dan 90% nog in de batterij, dan is opladen niet nodig.

Opbergen

Ga je langer dan 1 week niet meer rijden? Haal de batterij uit de scooter en bewaar deze op een temperatuur van 0 ℃ tot 20 ℃ met een capaciteit van 30% -70%. Wij raden jou aan om ten minste elke 2 maanden een laad- en ontlaadcyclus uit te voeren om het verlies van de batterijcapaciteit tijdens opslag te minimaliseren.

Andere aandachtspunten

Verder is het belangrijk je aan alle veiligheidsinstructies van je scooter te houden. Ga zorgvuldig te werk, pak de stekker altijd vast bij het plastic en kijk goed of je de stekker er juist in doet. Ga niet op je batterij staan en laat kinderen niet in de buurt. Pas ook op voor andere (gevaarlijke) stoffen op de plek waar jij je scooter stalt. Denk bijvoorbeeld aan een fles terpetine of spiritus dat van een rek op je batterij kan lekken. En als laatste en zeker niet minder belangrijk; gebruik altijd de (juiste) originele lader.

Scooter Verkoop

Scooter verhuur