Lees hier alles over elektrische scooters

Blog

Blog / Rayci.nl / Februari 2022

3 betaalbare scooters rond de € 2000

Je wilt een elektrische scooter kopen met een budget rond de € 2000,- Als je denkt dat je voor een dergelijk bedrag niet veel keus hebt, dan,- zal je versteld staan van de mogelijkheden. Wij hebben een vergelijk gedaan op 3 verschillende betaalbare modellen. Alle 3 hebben ze een totaal ander uiterlijk.

Wij kozen bij ons uit de winkel voor; de Fatwheel by Rayci verkrijgbaar vanaf € 1895,-, De Goccia Gold van AGM € 1798,95 en de CU mini van SuperSoco € 2098,95. Bij alle 3 de modellen houdt je nog geld over voor bijvoorbeeld een kettingslot, regenhoes of topkoffer.

Laten we beginnen met de opsomming van de feiten;

 

Fatwheel by Rayci
fw spin links voor         


   
Goccia Gold AGM
 goccia links voor    
CU Mini Super Soco
Super soco cu mini
Prijs€ 1895,-€ 1798,95€2098,95
Snelheid25 Km/u25 km/u25 km/u
Accu1x 60V20AH Uitbreiding mogelijk met dubbele accu
(2 accu slots)
1x 20Ah Uitbreiding mogelijk tot 28AH (1 accu slot)1x 48V20AH (geen uitbereiding mogelijk)
Actieradius60 km (uit te bereiden tot 120Km)60 km (uit te bereiden tot 75 km)40 km (geen uitbereiding mogelijk)
oplaadtijd6 uur4 uur4 uur
Motor1500w1000w700w
Wielen10 inch14 inch12 inch
Gewicht incl accu62 kg63kg65 kg
Aantal kleuren verkrijgbaar?7 standaard + costumized by Rayci5 standaard + costumized by Rayci3 standaard + costumized by Rayci
Passagiers mogelijk?JaJaJa
Led verlichtingJaJaJa
Keyless startJaJaJa
Standaard AlarmJaJa Ja            
App verbinden?NeeNeeJa + €200
Bagage mogelijkheden?Tasje stuur, kleine buddy seat, topkoffer. Voetplaat mandjeMandje stuur, mandje voetplaat, topkoffer achterop, (fiets) tassennee
Andere uitbereidings mogelijkhedenTelefoonhouder met USB aansluitingRugleuning passagierNee
Link naar het producthttps://www.rayci.nl/product/rayci-fatwheel/https://www.rayci.nl/product/agm-goccia-gold-edition/https://www.rayci.nl/product/super-soco-cu-mini/
Scrol

Wat zien wij?

De fatwheel heeft een hoog stuur, dikke banden en een breed voetbord. Het model doet denken aan een grote stevige step met zadel. Het digitale display is duidelijk af te lezen door zijn grote letters en gekleurde batterij indicator. Praktisch aan deze scooter is dat er een kind (of kleine volwassenen) comfortabele mee achter kan. Rug- en voetensteuntjes met een vasthoudbeugel zijn standaard aanwezig. Met standaard 1 batterij kun je ongeveer 60km rijden. Dit is voor de gemiddelde gebruiker een prima range. Wil je echt langere tijd op pad of maak je flink wat kilometer dan kun je uitbreiden naar 2 accu’s. Wil je meer weten of over actieradius ofwel te behalen afstand? Lees dan ons blog actieraduis. Verder kun je bij ons kiezen voor vele standaard kleuren, een extra tasje voorop het stuur, een topkoffer en een extra telefoonhouder met USB aansluitig behoren tot de mogelijkheden. Wil je helemaal een uniek exemplaar? Ook Customizen is bij ons mogelijk. Denk aan gewrapte kappen of een prachtig handgemaakt zadel.

De Goccia is geïnspireerd op het uiterlijk van de welbekende Tomos snorfiets die erg populair was in de jaren ’70, ’80 en ’90. De Goccia zorgt er dus voor dat deze looks in een energiezuinig jasje niet verdwijnen uit ons straatbeeld, een Tomos elektrische. Met een vierkant LCD scherm zie je in één oogopslag direct hoe alles ervoor staat. Voor dit productvergelijk hebben we gekozen voor de Gold Edition met opvallende gouden velgen en details. Mocht je een iets minder shinend model willen, de reguliere versie is er ook in het zwart, wit, rood en blauw en ook nog €100,- goedkoper! Ook heeft Goccia een speciale delivery versie (geel) die standaard wordt geleverd met extra grote bezorgtas en mand op het stuur.  

De CU mini is het kleinere zusje van de bekende CUX van Supersoco. Nu hoor ik je denken, waar moet ik dat van kennen dan? De CUX is beter bekend als de groene Go sharing scooters die op elke straathoek geparkeerd staan. De CU mini is een compact model met het uiterlijk van een wat standaard scooter wordt genoemd. Door zijn compacte model is deze ideaal als je niet veel bergruimte hebt of hem mee wilt nemen op de camper. Ondanks het compacte model is er wel extra aandacht besteed aan beenruimte. Dus ook lange mensen passen prima op de CU Mini


De rijbeleving

De Fatwheel heeft grote banden, de naam zegt het hem al. Door deze grote banden rijd de Fatwheel anders dan een reguliere scooter. Deze banden zorgen voor stabiliteit en zekerheid op de weg. Het is wennen als je wat anders gewend bent, maar het rijcomfort ligt hoog door een ideale zitpositie.

De Agm Goccia wordt de elektrische Tomos genoemd. Doordat de scooter zo klein is is hij erg wendbaar. Je komt makkelijk door de bochten doordat het een erg lichte scooter is. De scooter beschikt over een fijn dik zadel wat zorgt voor rijcomfort. De zitpositie is erg recht.

De Cu mini is een vlotte scooter met wederom dunne banden. Je bent erg snel weg bij het stoplicht en je zal niet makkelijk bijgehouden worden. Qua rijcomfort heeft deze scooter een goede wegligging. Je komt overal doorheen en is comfortabel over drempels doormiddel van de dubbele schokbrekers.

Aandachtspunten

Ondanks dat alle 3 de scooters vele voordelen hebben moeten we ook kritische blijven. De fatwheel is de grootste van de 3 en daarvoor heb je zeker wel wat parkeerruimte nodig in je schuur of garage. Door de brede banden zal het lastig zijn deze mee te nemen achterop een Camper. De Supersoco CU mini en de AGM Goccia neem je wel wat makkelijker mee op de boot of camper. Als we kijken naar bagage meenemen steekt de AGM Goccia er met kop en schouders boven uit, op de tweede plaats de Fatwheel en als laatste de CU Mini. Als we kijken naar technische snufjes als een App verbinding dan is de CU Mini een duidelijke winnaar. Wanneer we kijken naar de mogelijkheid om de meeste kilometers af te leggen dan is de Fatwheel de grote winnaar. Wanneer je voor een dubbele accu kiest dan komt je actieraduis op ongeveer 120km je gaat dan wel iets boven je budget van tweeduizend euro maar voor dat geld koop je niets anders met zo’n hoge actieradius.

Conclusie
Wat is dan de beste elektrische scooter 25 km per uur als je € 2000,- te besteden hebt? Dat blijft toch een kwestie van persoonlijke voorkeur, gebruiksdoelen en smaak. Maar dát er onder de tweeduizend euro voldoende te kiezen is mogen duidelijk zijn. Wil jij deze scooters in het echt zien, voelen en proberen? Kom gerust bij ons langs in de winkel en ervaar het zelf!

Scooter Verkoop

Scooter verhuur